Comisia Europeană critică sistemul educaţional din România. Un raport arată că sistemul de învăţământ nu e adaptat cerinţelor pieţei muncii

Școlile din România sunt supraaglomerate, rata abandonului a crescut, iar sistemul de învățământ nu este adaptat cerințelor de pe piață muncii. Sunt concluziile raportului Comisiei Europene în ceea ce privește Educația. Am fost și noi astăzi într-o școală unde se învață în 3 schimburi, iar numărul elevilor este dublu față de cât permite spațiul. Clasele sunt pline ochi, iar copiii stau înghesuiți, chiar și în pauze.

06 Iunie 2019, 19:49 (actualizat 07 Iunie 2019, 07:33) |
Școli mult prea aglomerate
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

În Capitală, școlile centrale sunt cele mai căutate, dar și cele mai aglomerate.

“La noi și holurile sunt neîncăpătoare, suntem una dintre școlile supraaglomerate. Lucrăm în 3 schimburi, avem spațiu pentru 800 de elevi și suntem 1500”, spune Marilena Stoica, directorul Şcolii Gimnaziale Pia Brătianu din Bucureşti

În sala de clasă, băncile sunt lipite de perete, ca să încapă cât mai mulți elevi. Din cauza numărului prea mare de copii din unele școli și a personalului insuficient și epidemiile de gripă sau bolile copilăriei sunt greu de controlat.

Cel mai recent raport al Comisiei Europene de arată că aproape 70 la sută dintre școlile din România sunt mult prea aglomerate.

Raportul mai arată că sistemul de Educație din România nu reușește să se adapteze la nevoile de pe piața muncii, iar rată abandonului școlar este dublă față de media europeană.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 10°C 11°C
IASI 15°C 14°C
CLUJ 11°C 13°C
CONSTANTA 10°C 12°C
CRAIOVA 7°C 12°C
BRASOV 10°C 12°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI