Comisia Europeană consideră că România trebuie să facă progrese în lupta anticorupţie, nu să le anuleze pe cele realizate până acum

6 februarie 2017, 21:52

Dl. Timmermans s-a oferit,  în cazul în care este nevoie, să ne sprijine pentru colaborarea cu comisia din Parlamentul European, comisia LIBE, şi de asemenea chiar disponibilitatea să vină, dacă va fi nevoie, personal sau să trimită pe cineva care să asiste la dezbaterile şi la consultările pe care le vom avea în viitor„, a declarat ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu.

Săptămâna trecută au fost discuţii aprinse în Parlamentul European despre situaţia din România, despre statul de drept şi justiţie, în contextul avertismentelor trimise Bucureştiului de Comisia Europeană, dar şi al protestelor din ţară şi din diaspora.

România se află pe ultima sută de metri pe acest foarte lung maraton al MCV, însă Ordonanţa de urgenţă de modificare a Codurilor penale şi proiectul de lege privind graţierea par să indice direcţia opusă!, avertiza atunci prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite