Comisia Europeană aprobă o garanție de stat în valoare de aproape 20 de milioane de euro pentru TAROM

TAROM
TAROM
5 octombrie 2020, 14:16

Măsura are drept obiectiv despăgubirea companiei aeriene pentru pierderile provocate direct de pandemia de coronavirus şi de restricţiile de călătorie introduse atât de România, cât şi de ţări de destinaţie, în perioada 16 martie – 30 iunie. Acestea au obligat Tarom să îşi anuleze majoritatea zborurilor programate, ceea ce i-a afectat puternic cifra de afaceri.

Sprijinul va lua forma unor garanţii de stat.

Comisia consideră că măsura adoptată de România va acoperi pagubele care au legătură directă cu pandemia de coronavirus.

O firmă independentă de audit va face verificări ca ajutorul să nu depăşească pagubele suferite în perioada 16 martie -30 iunie. După examenul de audit, orice sprijin public de care TAROM a beneficiat peste pagubele suferite va trebui returnat. 

De asemenea, Comisia a constatat că măsura este proporţională, deoarece compensaţia nu depăşeşte ceea ce este necesar pentru acoperirea daunelor. Din aceste motive, Comisia a ajuns la concluzia că măsura este în linie cu prevederile UE privind ajutoarele de stat.

În data de 20 august, Comisia Europeană a anunţat că a aprobat o garanţie de credit în valoare de 62 de milioane euro, menită să despăgubească Blue Air pentru daunele suferite ca urmare a pandemiei de COVID-19.

Sursa: Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite