Comisia Europeană a propus o finanțare de 6.000 de euro pentru fiecare migrant primit în statele UE

25 iulie 2018, 12:42

6.000 de euro pentru fiecare migrant. Atât este dispusă Comisia Europeană să plătească pentru fiecare migrant primit pe teritoriul UE.

Natasha Bertaud, purtător de cuvânt Comisia Europeană: „Toate costurile pentru personal şi infrastructură, costuri operaţionale, ar putea fi acoperite de Comisia Europeană. Mai precis, pentru statele care îşi deschid porturile şi permit debarcarea pe teritoriul lor, Uniunea Europeană va contribui cu echipe de agenţi de frontieră, experţi în azil şi ofiţeri de repatriere”.

În ciuda suportului financiar anunțat de Bruxelles, este de așteptat ca propunerea să fie ignorată de statele membre, în condițiile în care Italia și-a închis porturile și nu mai primește ambarcațiunile de salvare ale diverselor organizații umanitare, iar țările din grupul de la Vișegrad se opun fățiș primirii de migranți. Mai mult, Ungaria a notificat în această săptămână Organizația Națiunilor Unite că se retrage din procesul de adoptare a Pactului mondial al ONU cu privire la migrație, întrucât nu dorește să își asume responsabilități în acest domeniu.

Din Bruxelles, pentru TVR, Lucian Pîrvoiu.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite