Comisia Europeană a dat publicității planul european de investiții pentru apărare. Federica Mogherini:”Proiectul ajută și la întărirea NATO”

8 iunie 2017, 10:49

Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Politica Externă a dat publicității un document de reflecție care prezintă trei posibile niveluri de integrare în domeniul apărării europene comune, care, pe lângă sporirea resurselor de apărare vor avea și rolul de a cataliza industria europeană de profil.

Federica Mogherini a ținut să precizeze ca proiectul nu este unul concurent Alianței Nord-Atlantice.

Acest plan este destinat întăririi apărarii europene, care va întări securitatea cetăţenilor UE şi este necesar securităţii Uniunii Europene, dar ajută, în acelaşi timp şi la întărirea Alianţei Nord-Atlantice, a spus Federica Mogherini.

În opinia lui Mihnea Motoc, fost ministru al Apărării și actual adjunct al European Political Strategy Center, care a colaborat la elaborarea documentului dat publicității de Comisia Europeană, industria românească de apărare ar avea de câștigat de pe urma planului Executivului de la Bruxelles.

Documentul Comisiei Europene survine pe fondul reorientării strategice a Alianței Nord-Atlantice și a părăsirii UE de către Marea Britanie, care s-a opus frecvent construirii unei structuri comunitare de apărare.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite