Comisia Europeană a aprobat resurse suplimentare în valoare de 56 milioane de euro pentru România

Comisia Europeană
Comisia Europeană
4 octombrie 2021, 14:21

În România, 56 milioane de euro vor fi investite pentru a oferi sprijin material pentru grupurile dezavantajate, precum mese calde, asistenţă pentru copiii defavorizaţi sub formă de rechizite şcolare precum şi asistenţă pentru mamele dezavantajate prin trusouri pentru nou-născuţi.

În cazul Italiei, programul operaţional naţional „Guvernanţă şi Capacitate Instituţională” va primi 1,2 miliarde de euro, iar din această sumă 761 milioane de euro vor merge spre achiziţionarea a 68 de milioane de doze de vaccin împotriva coronavirusului.

În Spania, „Comunidad Valenciana” va primi resurse suplimentare în valoare de 690 milioane de euro pentru a furniza, printre altele, capital de lucru celor mai afectate IMM-uri şi a consolida investiţiile în infrastructura de bază pentru cetăţeni, inclusiv în sectoarele sănătate şi educaţie.

Luxemburg va primi 69 milioane de euro pentru a sprijini testarea pe scară largă pentru coronavirus şi achiziţionarea de vaccinuri precum şi investiţii în sustenabilitate precum electrificarea reţelei naţionale de autobuze.

REACT-EU este o iniţiativă care continuă şi extinde măsurile de reacţie la criză şi de redresare în urma crizei provocate de coronavirus. Aceasta va contribui la o redresare verde, digitală şi rezilientă a economiei prin adăugarea de resurse suplimentare în valoare de 50,6 miliarde de euro (la preţuri curente) la programele existente ale politicii de coeziune.

 

 

 

sursa agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă