Comisia Europeană a aprobat Planul Național Strategic al României pentru următorii cinci ani

Comisia Europeană a aprobat Planul Național Strategic al României pentru următorii cinci ani. Sunt aproape 16 miliarde de euro pe care ţara noastră îi va primi pentru subvenţii, investiţii în agricultură, dezvoltare rurală şi industria alimentară, a declarat ministrul Agriculturii.

07 Decembrie 2022, 15:59 (actualizat 07 Decembrie 2022, 16:29) Știrile TVR |
Planul Național Strategic al României, aprobat / FOTO: romania.representation.ec.europa.eu

Planul României urmărește îmbunătățirea mijloacelor de subzistență ale fermierilor și a competitivității acestora. Pe lângă sprijinul pentru venit, aproximativ 1,1 miliarde euro se vor aloca investițiilor în ferme și unități de prelucrare.

România utilizează 41 % din bugetul său pentru dezvoltare rurală pentru a încuraja practici ecologice în zonele cu valoare naturală ridicată, în scopul protejării biodiversității.

Se preconizează că 611.000 de hectare de teren vor face obiectul unor astfel de practici.

Pentru a menține atractivitatea zonelor rurale din România, planul va sprijini crearea a peste 12.000 de locuri de muncă în aceste zone, cu finanțare pentru întreprinderi și infrastructură.

Varianta finală a Planului Naţional Strategic pentru politica agricolă comună a fost trimis Comisiei Europene în luna octombrie, cu modificările solicitate de oficialii europeni.

Petre Daea anunţă organizarea unei caravane prin ţară pentru informarea fermierilor care trebuie să depună cereri pentru accesarea fondurilor.

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CRAWL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 7°C 9°C
IASI 5°C 4°C
CLUJ 3°C 3°C
CONSTANTA 5°C 7°C
CRAIOVA 7°C 9°C
BRASOV 1°C 2°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI