Comisia Europeană: Exporturile de vaccin AstraZeneca pot fi blocate. Ursula Von der Leyen: Respectaţi-vă contractul cu Europa înainte de a începe să livraţi altor ţări!

Ursula von der Leyden
Ursula von der Leyden
20 martie 2021, 12:09

”Avem opţiunea de a interzice orice export prevăzut. Acesta este mesajul pe care îl transmitem către AstraZeneca: respectaţi-vă contractul cu Europa înainte de a începe să livraţi altor ţări!”, a declarat Von der Leyen într-un interviu cu grupul media german Funke.

Vineri, ea s-a pronunţat pentru o mai mare transparenţă şi reciprocitate în legătură cu exporturile de vaccinuri anti-COVID-19, menţionând că problema reciprocităţii şi a unui mecanism aferent va fi analizată cu celelalte ţări membre la summitul UE din 25-26 martie.

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a anunţat joi că vaccinul dezvoltat de AstraZeneca împotriva COVID-19 este ”sigur şi eficace” şi ”nu este asociat” unui risc mai ridicat de producere a unor cheaguri de sânge. Un număr de 15 ţări, printre care Germania, Franţa şi Italia, suspendaseră preventiv utilizarea acestui vaccin după semnalarea unor efecte secundare precum dificultăţi de coagulare a sângelui şi formarea unor cheaguri de sânge.

La 29 ianuarie, EMA a dat undă verde acestui vaccin dezvoltat de laboratorul britanico-suedez AstraZeneca şi Universitatea Oxford.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă