COMISIA EUROPEANĂ | 216 milioane de euro prin Politica de coeziune pentru modernizarea sistemului de transport al energiei termice din Bucureşti

Comisia Europeană a aprobat, joi, o investiţie de 216 milioane de euro din Fondul de coeziune pentru modernizarea sistemului de transport al energiei termice din Bucureşti, informează un comunicat de presă al Executivului comunitar.

27 Mai 2021, 13:49 (actualizat 27 Mai 2021, 14:37) |
Termoficare

"Această investiţie a UE în modernizarea unei infrastructuri esenţiale pentru capitala României este un bun exemplu de proiect care poate îndeplini simultan obiectivele de îmbunătăţire a vieţii de zi cu zi a cetăţenilor, cât şi cele ale Pactului verde şi în materie de schimbări climatice", a declarat comisarul pentru coeziune şi reforme, Elisa Ferreira.

Sistemul de transport al energiei termice din Bucureşti este unul dintre cele mai mari din lume, furnizând căldură şi apă caldă unui număr de peste 1,2 milioane de persoane. Graţie investiţiei anunţate joi, 211,94 kilometri de conducte, echivalentul a 105,97 kilometri de sistem de transport, vor fi înlocuiţi pentru a remedia problema actuală a pierderii a aproximativ 28% din căldură între sursă şi consumator.

În plus, va fi instalat un nou sistem de detectare a scurgerilor. Proiectul va asigura un sistem de transport al energiei termice durabil şi accesibil ca preţ, sporind eficienţa energetică a reţelei pentru o mai bună calitate a vieţii locuitorilor şi a aerului datorită unei reduceri substanţiale a gazelor care urmează să fie arse.

Comisia Europeană subliniază că această investiţie va contribui la obiectivul României de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră în conformitate cu obiectivele Pactului verde european.

 

 

 

sursa agerpres

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 15°C 6°C
IASI 9°C 4°C
CLUJ 3°C 2°C
CONSTANTA 16°C 7°C
CRAIOVA 9°C 4°C
BRASOV 10°C 3°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI