Comisia economică din Senat inițiază un proiect de lege prin care Arenele BNR să treacă la Guvern prin compensare cu alte terenuri

Arenele BNR
Arenele BNR
18 octombrie 2017, 17:33

Mă bucur că cei de la BNR au înţeles că tot ceea ce înseamnă acolo bază sportivă trebuie să revină sportului. În Comisia economică am decis să promovăm o lege de compensare, prin care BNR va ceda acele terenuri. Datele tehnice urmează să fie analizate de un grup de lucru, format din reprezentanţi de la BNR, MTS şi Primăria Capitalei, care să identifice suprafeţele care să fie preluate de către MTS. Sunt anumite clădiri în acel complex sportiv la care BNR ţine, pentru că au regim special. Nu ne deranjează dacă acele clădiri nu fac obiectul cedării respective. După ce trec la MTS, mi se pare firesc să treacă, printr-o Hotărâre de Guvern, la Primăria Capitalei care are bani şi tot interesul să investească şi să susţină activitatea sportivă. La Arenele BNR sunt mai multe secţii care pot fi reînviate. Primăria Capitalei, având un club sportiv municipal, ar putea să investească acolo. Clubul poate să fie beneficiarul acestei baze sportive. Proiectul de lege îl vom lucra rapid. Mă  gândesc că săptămâna viitoare putem depune acest proiect de lege. Putem face un proiect de lege iniţiat de Comisia economică a Senatului„, a declarat Zamfir, citat de Agerpres.

Viceguvernatorul BNR Eugen Nicolăescu, care a acceptat această soluţie,  în cadrul unei dezbateri cu membrii comisiei, a explicat că proiectul ‘va ajuta BNR’ să intre în posesia unor terenuri pe care deţine mai multe clădiri.  „O serie de terenuri cu destinaţie sportivă pe care BNR le are în patrimoniu pot fi puse la dispoziţia Ministerului Sportului. O asemenea trecere nu se poate face decât cu compensare, pentru că altfel toată suma aferentă acestei treceri este inclusă în deficitul bugetar. Cred că astăzi s-a identificat o soluţie importantă să se facă un proiect de lege iniţiat de parlamentari. (…) Vom face şi o evaluare a clădirii şi a terenurilor care vor fi date în compensare, pentru că vechea evaluare e de acum doi ani şi se referea la toată suprafaţa, adică includea şi alte terenuri care nu aparţin de partea sportivă. După ce vom identifica toate terenurile, bucată cu bucată, acele terenuri vor fi evaluate şi vor intra în compensare în natură, în alte terenuri. Ajutând Ministerul Sportului acum, este momentul să ajutăm şi BNR. Sunt multe clădiri pe care BNR le are în patrimoniu, dar terenul de sub acele clădiri nu îl are. Ceea ce este absurd. Prin această lege de compensare să intre şi acele terenuri pe care stau clădirile noastre„, a explicat, la Senat, Eugen Nicolăescu.

Foștii tenismeni Ion Țiriac și Ilie Năstase, sprijiniți de actualul lider WTA, Simona Halep, au inițiat un demers în urma căruia  vor să redea Arenele BNR circuitului public internațional și național, astfel încât să se poată organiza din nou turnee de tenis WTA și ATP în România.

Cea mai mare construcție destinată tenisului de câmp din România a fost lăsată în paragină, nu are autorizație de la ISU și nu mai îndeplinește standardele pentru a găzdui competiții de top. Năstase-Țiriac Trophy, ultimul turneu care s-a jucat aici, a fost mutat la Budapesta. Guvernatorul Bancii Nationale a României (BNR), Mugur Isarescu, a solicitat 35 de milioane de euro pentru ca baza sportiva Arenele BNR să revină la Ministerul Tineretului și Sportului (MTS).

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite