Comisia de Dialog Social a votat pentru menținerea datei de începere a anului școlar, respectiv 9 septembrie. Decizia îi aparține noului ministru

5 august 2019, 12:06

Voturile au fost în unanimitate pentru ca școala să înceapă pe 9 septembrie, și nu pe 16 septembrie.

În timp ce se desfășura ședința, președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare a Ecaterinei Andronescu din funcția de ministru al Educației și de numire a lui Daniel Breaz ca interimar. Astfel, Andronescu, care urma să a participe la discuțiile din Comisie, nu a mai venit, iar în locul ei a fost Gigel Paraschiv, secretarul de stat pe universitar din cadrul Ministerului Educației, informează edupedu.ro.

Premierul Viorica Dăncilă a cerut, săptămâna trecută, ministrului Educației să ia în considerare decalarea datei la care va începe anul școlar 2019/2020.

Premierul sugera ca dată de începere a școlii 16 septembrie, cu o săptămână mai târziu decât data fixată de Ministerul Educației, după ce patronii din turism s-au plâns că perioada actuală a vacanței, până pe 9 septembrie, le afectează semnificativ afacerile.

Elevii, profesorii și părinții nu susțin amânarea începutului școlii. Ei spun că nu mai este suficient timp pentru a reface programa.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite