Comisarul european responsabil pentru Afaceri Interne, în vizită la Suceava şi Bucureşti. Între 24-27 februarie, au intrat în România 70.803 de ucraineni si au iesit 37.490 de cetățeni

Comisarul european Ylva Johansson responsabil pentru afaceri interne
Comisarul european Ylva Johansson responsabil pentru afaceri interne
28 februarie 2022, 08:53

Oficialul european a vizitat şi tabăra mobilă de asistenţă umanitară instalată la Vama Siret, din județul Suceava.

Comisarul european responsabil pentru afaceri interne a multumit românilor pentru ajutorul acordat refugiaților din Ucraina.

La Bucureşti, comisarul european va efectua inclusiv o vizită la Centrul Operaţional de Coordonare al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, urmată de o conferinţă de presă.

În cadrul vizitei sale, comisarul Ylva Johansson va participa şi la o masă rotundă cu reprezentanţi ai societăţii civile.

Vizita oficialului european se va concentra pe situaţia de la graniţa cu Ucraina, precizează sursa citată.

Uniunea Europeană trebuie să se pregătească pentru sosirea a milioane de refugiaţi ucraineni în blocul comunitar, a afirmat comisarul UE într-o declaraţie susţinută duminică.

„Cred că trebuie să ne pregătim pentru milioane de refugiaţi”, a afirmat Ylva Johansson în faţa presei la Bruxelles, adăugând că se pronunţă în favoarea activării directivei UE de protecţie temporară pentru a oferi adăpost acelor persoane care vin în Uniunea Europeană.

Peste 33.000 de cetăţeni ucraineni sunt, în prezent, în România, dintre care 373 au aplicat pentru procedura de azil, a anunţat, luni, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, după şedinţa Task-force-ului pentru gestionarea situaţiei generate de agresiunea militară din ţara vecină.

El a precizat, la Palatul Victoria, că, din 24 februarie şi până luni, la ora 6,00, au intrat în ţară 70.803 de cetăţeni ucraineni, iar 37.490 dintre aceştia au plecat din ţara noastră.

Cărbunaru a menţionat că, în cursul zilei de duminică, 255 de cetăţeni ucraineni au solicitat azil în România, numărul total al acestora ajungând la 373.

„În acest moment, în România, sunt peste 33.000 de cetăţeni ucraineni”, a spus purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Potrivit acestuia, Poliţia de Frontieră este mobilizată cu efective sporite în această perioadă şi continuă eforturile derulate alături de alte instituţii ale MAI şi ale statului pentru a gestiona situaţia.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite