Comisarul european Phil Hogan a încălcat restricțiile referitoare la COVID-19. El a participat la un dineu cu mulți oameni deși venea dintr-o zona roșie

26 august 2020, 08:06

Mai multe voci au cerut demisia comisarului irlandez. Phil Hogan a circulat prin Irlanda, fără să stea în carantină, deși venea din Belgia, considerată zona roșie.

Mai mult decât atât, a participat la un dineu cu sute de persoane, încălcând restricțiile în vigoare în Irlanda.

Micheal Martin, premierul Irlandei: A ieșit la iveală că, pe lângă faptul că a fost la acel dineu, a încălcat și restricțiile din Kildare, și asta e foarte grav.

De altfel, după acel dineu, demisiile au curs lanț, inclusiv ministrul agriculturii a fost nevoit să-și depună mandatul.

Daragh O’Brien, ministrul locuinţelor: Comisarul trebuie să înţeleagă că oamenii sunt furioşi, pe bună dreptate. Ar trebui să urmeze exemplul celorlalţi şi să demisioneze.

Phil Hogan afirmă însă că nu a încălcat restricțiile de circulație din Irlanda și că, fiind comisar avea treburi urgente. Explicație care a înfuriat presa și mai tare. Comisarul recunoaște însă că nu ar fi trebuit să meargă la acel dineu și și-a cerut scuze.

Scandalul a ajuns la Bruxelles, la președinta Comisiei Europene, Ursula Von der Leyen.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite