Comisar-şef Andrei Linţă: Numerele personalizate sunt valabile pe teritoriul Suediei şi nu pot fi folosite pe teritoriul altor state fără acordul acelor ţări

30 iulie 2018, 17:56

“Această situaţie este o premieră pentru ţara noastră şi, din acest motiv, am solicitat sprijinul partenerilor străini (…). Pentru o documentare corectă, am solicitat autorităţilor din Suedia lămuriri cu privire la situaţia juridică a autoturismului şi a cadrului legal aplicabil circulaţiei în afara teritoriului Suediei. Răspunsul a fost comunicat Poliţiei Române şi numerele personalizate sunt valabile pe teritoriul Suediei şi nu pot fi folosite pe teritoriul altor state, decât dacă acestea permit lucrul acesta în mod specific. Răspunsul a fost înaintat Direcţiei Rutiere pentru a dispune măsuri ulterioare”, a declarat comisarul şef Andrei Linţă, directorul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională.

“Autovehiculul a intrat în ţară la data de 17 iulie, prin punctul de trecere a frontierei Nădlac şi a mai fost oprit pe raza a trei judeţe, Hunedoara, Dolj, Olt şi pe raza municipiului Bucureşti. Dreptul la liberă circulaţie a cetăţenilor europeni în UE nu poate fi îngrădit şi, de aceea, până la stabilirea concretă a împrejurărilor, nu am dispus nicio măsură. (…) Convenţia de la Viena prevede ca numerele de înmatriculare să fie prevăzute fie cu cifre, fie cu cifre şi litere. Iar acest număr personalizat era compus doar din litere”, a precizat comisarul şef Marian Badea, director-adjunct al Direcţiei de Poliţie Rutieră.

Adjunctul Direcţiei Rutiere a mai spus că şoferului i s-a întocmit dosar penal şi i s-au reţinut permisul de conducere şi plăcuţele de înmatriculare pe perioada cercetărilor.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Accident grav între o mașină și un TIR, la Constanța. Două persoane au murit

Mașina de poliție

Un bărbat a fost filmat agățat de portiera unei mașini aflate în mers