Comenzi record prin curier, în pragul sărbătorilor. Sociologul Bogdan Voicu: Discutăm aici de un efect pozitiv al pandemiei care conduce la creşterea comportamentului de consum online

16 decembrie 2021, 17:41

Cu ceva timp alocat pentru alegerea cadoului perfect și un minut pentru finalizarea și plata comenzii, tot mai mulți români preferă să nu mai alerge prin magazine în această perioadă. Scapă și de aglomerație, și de cumpărături neplanificate.

Mai este o săptămână până la Crăciun și au emoții dacă vin pachetele la timp.

Firmele de curierat se așteaptă la un număr record de comenzi și anul acesta și au luat măsuri pentru a le putea onora la timp.

Adrian Mihai, managerul unei companii de curierat: Oamenii noștri fac ore suplimentare, suplimentăm numărul de oameni, venim cu camioane în plus. Nu mai livrăm aceleași procente, spre 90%, în 24 de ore, dar în 48 reușim să livrăm cam tot ce avem de livrat.

Elena Andrei, directorul comercial al unei firme de curierat: Anul acesta, mai mult ca niciodată, volumele au crescut într-un mod incredibil. Creșterile sunt așa în medie de peste 30% față de o perioadă normală. Se apropie Crăciunul și atunci cu toții încercăm să avem cadourile pentru cei dragi. Sunt mulți care nu au certificatul verde și atunci singura modalitate sigură și a cumpăra este comerțul electronic.

Sociologii constată că rolul curierilor în societate s-a schimbat de când a început pandemia.

Bogdan Voicu, sociolog: Discutăm aici de un efect pozitiv al pandemiei care conduce la creşterea comportamentului de consum online. Și mulți dintre curieri nu aveau alt job înainte şi au găsit în curierat un debuşeu pentru o nouă meserie. Şi cred că au un rol foarte important pentru că fac legătura între oameni.

Curierii le recomandă românilor să facă din timp comenzile pentru a avea ce pune sub brad și a nu-i dezamăgi, mai ales pe copii.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

ANPC verifică site-urile de cumpărături Temu şi Shein