Siteul tvr.ro foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de utilizare a cookies. Afla mai multe accesand POLITICA COOKIES
»

Comentatoarea sportivă Alina Alexoi, despre cazul Cătălina Ponor: Arbitrii au greșit flagrant. Este o violare a Regulamentului!

Gimnasta Cătălina Ponor s-a calificat ieri în finala de la sol a Campionatelor Europene Petrom de la Cluj, unde a fost notată inițial cu 13.566. Ulterior i s-a recalculat nota, care i-a fost scăzută la 13.066, ceea ce a scos-o dintre finalistele de la acest aparat. Comentatoarea sportivă Alina Alexoi a declarat în direct la TVR2 că, deși Cătălina Ponor nu a executat un exercițiu obligatoriu, arbitrele, pe de altă parte, au încălcat Regulamentul atunci când i-au modificat nota după concurs.

21 Aprilie 2017, 17:49 (actualizat 21 Aprilie 2017, 18:36) |
Alina Alexoi, despre cazul Cătălina Ponor
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Alina Alexoi: "Da, Cătălina a greșit, dar, părerea mea - arbitrii au greșit flagrant. Este o violare a Regulamentului!  S-a mai întâmplat o dată, la Jocurile Olimpice de la Atena, în 2004, concursul individual, Tae-Yung din Coreea a pierdut titlul olimpic pe o greșeală de arbitraj. O zecime i-ar fi adus aurul olimpic în defavoarea lui Paul Hamm, care a rămas cu aurul olimpic, în ciuda intervențiilor, în ciuda contestațiilor făcute. S-a ajuns la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne - nimic nu s-a schimbat. Nota nu s-a schimbat, arbitrul a fost suspendat o perioadă determinată. Este o greșeală flagrantă, în primul rând a arbitrului de la D, care nu a văzut că nu are cerința - eu am văzut de aici, de sus, și a văzut toată lumea de la posturile de comentatori;  [...] apoi, Juriul de Apel, care n-a apăsat pe buton  când a dat nota finală și nu i-a spus: Hei, e greșit, nu e bine! Și apoi Juriul Superior, care nu s-a dus la Juriul de Apel să-i spună Cum i-ai dat dificultatea aia, când ea nu a avut o cerință?"

Declarația Alinei Alexoi, în materialul video.

Într-un interviu în exclusivitate pentru TVR, Cătălina Ponor a explicat de ce e pierdut calificarea în finala de la sol și a rămas doar cu cea de la bârnă.  Gimnasta a spus că nu se simte nedreptățită și că își asumă decizia pe care a luat-o de a nu face acel element, pentru că a vrut să evite o accidentare.

Cătălina Ponor a obținut 14.066 la bârnă, notă cu care s-a calificat în finala acestui aparat.

Larisa Iordache merge în finala de la bârnă după evoluția de astăzi, notată cu 14.566, prima notă în concurs. Ea a ratat însă finala de la paralele.

Articole pe aceeaşi temă
 
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CAMPIONATELE EUROPENE PETROM
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 27°C 24°C
IASI 27°C 24°C
CLUJ 23°C 18°C
CONSTANTA 26°C 25°C
CRAIOVA 25°C 20°C
BRASOV 24°C 19°C
Vezi toate informatiile meteo
CURS BNR - 20 Septembrie 2017, 12:25
 
INDICI BVB
 
INDICE BET
Data: 20-09-2017
Deschidere: 7977.03
Maxim: 7981.76
Mimim: 7903.28
Variatie: -0.72%
SNP
0.28
3.08%
SNG
31.05
1.27%
SIF1
2.56
0.4%
TLV
2.25
0.22%
SIF5
2.12
0%
BRD
12.58
0.32%
TGN
394.00
1.26%
SIF2
1.25
1.61%
TRP
0.46
1.09%
COTE
105.50
0%
ARHIVĂ ȘTIRI