Comemorarea victimelor de la Mihăilești. ”După 18 ani sentimentul este același, durerea în suflet care persistă trecând pe aici”

24 mai 2022, 14:47

18 oameni au murit și 13 au rămas cu răni pe viață. Că în fiecare an, supraviețuitorii și rudele celor care au pierit în tragedie depun coroane și aprind lumânări la monumentul ridicat în memoria victimelor.

Au trecut 18 ani ani de suferința și durere pentru părinții celor care și-au pierdut viața în incendiul de la Mihăilești. An de an, oamenii revin copleşiţi de emoţii la monumentul ridicat în memoria victimelor.

Lucica Necula, mama pompierului Romeo Necula: Greu. Fără odihnă sufletul se zbate! Liniște nu mai avem. Vă mulțumim că nu i-ați uitat

Și pentru supraviețuitorii exploziei, anii de după tragedie, au fost grei.

Plutonier adjunct Sorin Teșcan, supravieţuitor: După 18 ani sentimentul este același durerea în suflet care persistă treacând pe aici și venind aici dar totodată chiar dacă ei nu mai sunt fizic, ei spiritual ne însoțesc în fiecare misiune.

În dimineața zilei de 24 mai 2004, în jurul orei 5, la ISU Buzău s-a dat alarma. Un camion plin cu azotat de amoniu a luat foc și a explodat. Două autospeciale au plecat la Mihăilești.

Din cele 18 persoane care au pierit atunci, 7 erau pompieri. Sacrificiul lor este pentru militarii de azi un motiv de reflecție.

Colonel Stelian Cimpoeșu, comandant Isu Buzău: Tot timpul când pleacă la intervenție oamenii noștri le spunem să facă o cruce să se roage să se întoarcă sănătoși la familiile lor

În tragedia de la Mihăilești au murit și doi jurnaliști, corespondenți ai postului Antena 1, dar și 9 săteni și persoane care treceau prin zonă.

Încărcătură TIR-ului echivala cu detonarea a peste șase tone de trotil. Vinovați au fost găsiți cei 3 administratori ai firmelor care au asigurat livrarea și transportul azotatului de amoniu.

Ei au fost condamnați în 2006, la 4 ani de închisoare și plata unor daune.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite