Comemorare în curtea Televiziunii Române, la 30 de ani de la evenimentele din 22 decembrie 1989

22 decembrie 2019, 19:24

Peste 100 de oameni au venit astăzi în fața Troiței de le Televiziunea Română să îi comemoreze pe cei care au pierit în timpul Revoluției.

Printre cei prezenți au fost și mulți tineri care au vrut să le predea o lecție importantă de istorie copiilor lor.

Dar și vârstnici, care au venit însoțiți de nepoții stabiliți peste hotare.

Foști angajați ai Televiziunii Române își amintesc momentele pe care le-au trăit în urmă cu 30 de ani. Pe holurile televiziunii se auzeau focuri de armă, iar din studioul 4 Revoluția era transmisă în direct. Cadru cu cadru, declarație cu declarație, TVR a devenit liberă. Odată cu țara.

Atunci, în jurul prânzului, mii de demonstranți s-au strâns în curtea TVR. Mircea Dinescu și Ion Caramitru au fost printre cei care au anunțat românii că dictatura a căzut.

O slujbă religioasă a avut loc și la monumentul eroilor parașutiști, din curtea TVR, în memoria celor 12 parașutiști căzuți la datorie în decembrie 1989. Apoi, o parte dintre revoluționari au mers la etajul 11 din TVR, locul unde avea biroul fostul director al televiziunii, au ținut un moment de reculegere și au participat la o dezbatere despre cele trei decenii scurse din momentul revoltei plătite cu vieți și sânge.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite