Combaterea dezinformării, una dintre prioritățile Președinției române la Consiliul UE

21 ianuarie 2019, 21:31

Uniunea Europeană nu dorește să repete experiența din campania electorală din Statele Unite în alegerile europarlamentare din primăvară și combate activ dezinformarea și propaganda rusă.

Pentru acest lucru a pus la punct un plan de acțiune.

Federica Mogherini, înalt reprezentant UE: „Am stabilit fiecare ce are de făcut şi modalităţile prin care putem preveni, evident în perspectiva alegerilor pentru Parlamentul European, dezinformările care vin din interiorul sau din exteriorul UE, sub orice formă„.

Teodor Meleșcanu, ministrul Afacerilor Externe: „Am promis că pe timpul, pe perioada Președinției României, vom prezenta un proiect de foaie de parcurs în legătură cu măsurile pe care le propunem, pentru ca, într-adevăr, lupta împotriva dezinformării să cunoască rezultate concrete„.

De asemenea, Bucureștiul dorește să se concentreze în acțiunea externă pe vecinătate, având în vedere extinderea UE spre Balcanii de Vest, Parteneriatul estic, dar și vecinătatea cu Turcia.

În acest sens, Teodor Meleșcanu i-a anunțat pe jurnaliștii turci că este posibil ca în timpul Președinției române să fie organizat în țara noastră un summit UE-Turcia.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite