COLUMBIA | Capitala Bogota intră în lockdown în acest weekend, pe fondul creșterii numărului de infectări

Columbia coronavirus
Columbia coronavirus
6 aprilie 2021, 13:08

„În acest weekend, sâmbătă, duminică şi luni, vom rămâne cu toţii acasă (…) În întreaga Bogota, doar activităţile strict esenţiale vor fi permise”, a declarat Lopez într-un filmuleţ postat pe Twitter.

Edilul a avertizat că, în funcţie de comportamentul populaţiei, restricţiile ar putea fi prelungite săptămâna viitoare.

Columbia este a doua ţară cea mai lovită de epidemie în America Latină după Brazilia, cu 2.456.409 de cazuri, şi a treia cea mai afectată din regiune în ceea ce priveşte decesele, cu 64.293 de morţi de COVID-19.

Lockdown-ul din acest weekend se adaugă unei interdicţii de circulaţie pe perioada nopţii decretată de guvern cu o zi înainte în oraşele Medellín, Cali, Barranquilla şi Santa Marta, unde locuiesc 7 milioane de persoane, iar sistemul spitalicesc este deja depăşit.

În pofida implementării de restricţii la sfârşitul lunii martie, numărul de noi cazuri şi de decese asociate COVID-19 continuă să crească, iar vacanţa de Paşte, perioadă în care columbienii adoră să călătorească, îngrijorează autorităţile.

Până în prezent, 2,4 milioane de columbieni au primit cel puţin o doză de vaccin anti-COVID-19 dintr-o populaţie totală de 50 de milioane.

 

 

sursa agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite