Columbia: Zeci de hipopotami, în jurul fostei proprietăți a traficantului Pablo Escobar

24 februarie 2020, 20:47

Cine ar fi crezut că hipopotamii trăiesc liberi, în natură, în Columbia? Probabil, nimeni. Totuși, între 80 și 100 de mamifere acvatice uriașe înoată in Rio Magdalena care traversează centrul țării.

Explicația este simplă: Pablo Escobar era îndrăgostit de hipopotami. Escobar a importat patru animale pentru colecția sa particulară. În timp s-au înmulțit. În anii 80, Pablo Escobar a creat o gradină zoologică particulară pe un teren de 2.500 de hectare unde avea elefanți și girafe.

Uneori, câte un hipopotam iese din apă și se plimbă liniștit pe terenul de fotbal sau pe străzile din Doradal, un orășel situat la patru ore de Medellin.

Localnicii au învățat să trăiască alături de ei, iar magazinele vând bilete pentru vizitatori. Unii sunt totuși speriați.

Înmulțirea lor rapidă îngrijorează autoritățile. Mai mult, animalele de trei tone pot fi agresive. În Africa, ucid mai mulți oameni decât alte specii.

După moartea lui Escobar, în 1993, multe animale au fost transportate în alte locații, dar în cazul hipopotamilor era prea scump, iar dimensiunile lor făceau transportul dificil. Așa că au fost abandonați în natură.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite