Comandantul grupului de luptă NATO, Alexandre de Féligonde, la sosirea primelor convoaie cu transportoare blindate franceze: În câteva zile vom fi gata să ne antrenăm cu prietenii noștri din Armata Română

24 octombrie 2022, 06:56

Două convoaie cu tehnică militară franceză au intrat, duminică seara în România, pe la punctul de trecere a frontierei Nădlac, judeţul Arad.

Primul convoi a fost compus din blindate uşoare de infanterie, iar al doilea din blindate grele de infanterie, a precizat Ministerul Apărării Naţionale.

Operaţia logistică de dislocare a tehnicii din baza Mourmelon-le-Grande din Franţa către Cincu, pe roţi, pe o distanţă de mai mult de 2.000 de kilometri, a început pe 18 octombrie şi poartă numele „Balaur”, după personajul mitologic din legendele româneşti.

Colonel Alexandre de Féligonde, comandantul grupului de luptă al NATO în România: „Voi fi comandantul batalionului francez. Acest batalion este unul nou. Este un batalion întărit pentru că are 12 astfel de blindate”.

„În câteva zile vom fi gata să ne antrenăm cu prietenii noștri din Armata Română și, totodată, cu celelalte forţe aliate desigur, și cu ceilalţi militari francezi din acel batalion, cel de infanterie și tancuri, cu inginerii și cei de la artilerie și, de asemenea, cu batalionul din Olanda”, a mai explicat colonelul.

Colonelul Tiberiu Cojocaru, locțiitorul pentru sprijin al Șefului de Stat Major al HQ MND-SE, a subliniat la rândul său că acest prim convoi cu tehnică militară franceză face parte din a treia rotaţie a grupului de luptă NATO stabilit în România, în Centrul internaţional de antrenament.

„Suntem aici pentru a ne exprima mulţumirea pentru efortul și profesionalismul în aducerea pe teritoriul României a diverselor echipamente militare. Aşteptăm cu mare interes ca noii soldați francezi să se antreneze cu partenerii români în zona de antrenament de la Cincu, cât şi în alte spații de pregătire, astfel încât să întărim coeziunea Alianţei, pentru a furniza securitatea întregului teritoriu al aliaților din NATO”, a declarat, la Nădlac, Tiberiu Cojocaru.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă