Coloane de maşini pe Valea Prahovei, circulaţie îngreunată de viscol pe şosele din judeţele din Moldova

29 decembrie 2019, 19:02

Pe DN1 s-au format coloane kilometrice de mașini cu mult înainte de prânz. Cel mai greu s-a circulat între Comarnic și Predeal, unde s-a mers cu 3 kilometri pe oră.

Mașinile au mers în ritm de melc și pe DN 1A, în zona Măneciu, unde șoseaua a fost parțial acoperită cu zăpadă. Drumarii au împrăștiat materiale antiderapante pentru a reduce riscul unor accidente.

Zăpada depusă pe drumurile din județele Moldovei a pus probleme șoferilor. Un microbuz cu 11 persoane, toate din Republica Moldova, s-a răsturnat la intrarea în localitatea Răducăneni din Iași. Pasagerii, fără răni grave, au ieşit singuri din vehicul. Polițiştii fac cercetări. Primele date arată că şoferul microbuzului nu ar fi adaptat viteza la condiţiile de drum.

În Botoșani, câteva drumuri județene sunt închise circulației din cauza ninsorii, iar patru mașini au rămas împotmolite.

Din cauza poleiului, două mașini au derapat și au ajuns în șanț la intrarea în localitatea Huţani. Pompierii de la ISU Botoșani i-au ajutat pe șoferi și pasageri. Într-unul dintre autoturisme se afla un copil care a fost ținut la căldură în autospeciala de intervenție, până când mașina părinților a fost scoasă din șanț.

Pe unele porțiuni din județul Neamț, vizibilitea a fost redusă sub 100 de metri din cauza viscolului, iar pe anumite sectoare s-au format coloane în spatele utilajelor de deszăpezire.

Drumarii au intervenit încă de dimineață cu utilajele și au patrulat continuu pentru ca drumurile să nu se înfunde din cauza viscolului. Autoritățile au scos pe șosele peste 200 de utilaje de deszăpezire și au alocat aproape 1700 de tone de material antiderapant.

Potrivit unei avertizări emise de Centrul Infotrafic al Poliției, în prima parte a zilei, pe drumurile din 17 județe, circulația a fost îngreunată din cauza viscolului, a stratului de zăpadă depus și a vizibilității reduse.

 

 

 

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă