Coliziune în Marea Neagră. O navă rusească de spionaj s-a scufundat după ce a fost lovită de un vas sub pavilion Togo

27 aprilie 2017, 15:24

Nava de 1.560 de tone a Flotei ruse în Marea Neagră a fost fisurată sub nivelul apei, a comunicat Ministerul rus al Apărării, citat de Russia Today.

“Toți membrii echipajului de pe nava de cercetare din Flota rusă a Mării Negre sunt în viață și în stare bună. Se pregătesc pentru a fi preluați de o altă navă rusească”, a transmis Ministerul Apărării.

Premierul Turciei, Binali Yildirim, l-a sunat pe omologul său rus, Dmitri Medvedev, și și-a exprimat regretul pentru incident.

Vasul Liman a fost construit în Polonia și livrat Rusiei în 1970. Este dotat cu stație radar, un detector hidroacustic și alte echipamente pentru detectarea navelor și submarinelor.

A fost folosit în operațiuni externe în timpul războiului din Kosovo și în criza din Siria.

În ajutorul echipajului au venit mai multe nave militare rusești și un avion Antonov 26.

_______________

ACTUALIZARE 15.15 Postul de televiziune turc NTV a indicat că nava rusească s-a ciocnit cu un vas care transporta şeptel. Un oficial turc citat de Reuters nu a dat detalii privind tipul navei care circula sub pavilion togolez sau despre starea membrilor echipajului.

Ministerul rus al Apărării a anunţat, citat de TASS, că nava rusă „Liman” are o fisură sub nivelul apei în urma coliziunii.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite