Colinde româneşti în Franţa. Concert extraordinar al Coralei Ciprian Porumbescu din Suceava. Copiii de la Şcoala Românească din Lyon l-au aşteptat pe Moş Crăciun cu o serbare

Basilica Saint-Martin d'Ainay din Lyon a răsunat aseară în cântecele de Crăciun şi colindele interpretate de artiştii români. Piesele alese au fost atât din repertoriul românesc, cât şi din cel internațional. Evenimentul a făcut parte din Sezonul Cultural România-Franța şi a fost organizat de Consulatul General al României la Lyon. Corala Ciprian Porumbescu se află într-un turneu european, iar călătoria muzicală se va încheia cu un spectacol acasă, la Suceava.

18 Decembrie 2018, 15:16 (actualizat 18 Decembrie 2018, 15:27) | Teodora Popa |
FOTO: Teodora Popa
FOTO: Teodora Popa
FOTO: Teodora Popa

Şi tot cu poezii şi cântece de iarnă, colinde şi tradiții româneşti s-au pregătit pentru  Crăciun copiii de la Şcoala Românească din Lyon. Ei l-au aşteptat pe Moş Crăciun cu o serbare pe care au prezentat-o împreună cu profesorii şi instructorii lor. Îmbrăcați în costume populare, cei mici au cântat şi au dansat emoționați, dar puternic susținuți de părinții şi prietenii din sală. Astfel, tot ce au aflat la cursurile de limba română au putut pune în practică la spectacol. Din anul 2011 de când a fost înființată, Şcoala Românească de la Lyon este o asociație care îşi propune sensibilizarea la limba română,  păstrarea şi transmiterea valorilor culturale, spirituale şi a tradițiilor româneşti.

(w460) FOTO: Teod

"Existența şi continuitatea acestei şcoli este posibilă datorită implicării părinților care fac acest lucru benevol, din dorința de a transmite spiritul românesc copiilor care nu au avut posibilitatea să-l descopere prin experiențe proprii", spune preşedintele asociației, Vasilica Harbuzaru.

Lecțiile sunt ținute cu multă dăruire de câteva profesoare care şi-au propus îmbunătățirea comunicării în limba română şi care transmit copiilor, în acelaşi timp, noțiuni despre familie, comunitate  sau regiunea de unde provine familia fiecăruia. Foarte bine primite au fost şi cursurile de limbă română pentru adulții francezi sau de alte naționalități.

 

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 10°C 13°C
IASI 8°C 12°C
CLUJ 5°C 9°C
CONSTANTA 10°C 13°C
CRAIOVA 11°C 11°C
BRASOV 5°C 9°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI