Școlile și grădinițele au program normal de luni. Nu au apărut cazuri noi de gripă, care să impună suspendarea cursurilor

26 ianuarie 2020, 19:39

A fost forfotă mare la școala 133 din Capitală. Specialiștii unității de intervenție în cazul accidentelor nucleare, biologice, chimice sau radiologice au verificat fiecare centimetru pătrat al unității de învățământ.

Cu o zi înainte de începerea orelor, o unitate speciala a pompierilor a venit la școala 133 să facă măsurătorile și să se asigure că nu mai există niciun pericol pentru copii.

În urmă cu o săptămână, zeci de elevi au ajuns la spital cu dureri de cap și usturimi ale nasului și ochilor. S-ar fi intoxicat de la substanțele chimice folosite de o firmă care a făcut dezinfecție și dezinsecție. Măsurile de igienizare au fost cerute de conducerea școlii, după mai multe cazuri de gripă. Firma abia încheiase un contract cu primăria sectorului 4, în valoare de aproximativ 30 de mii de euro. Imediat după incident, primăria a reziliat contractul. Iar acum vrea să își recupereze și banii plătiți acestei societăți.

Inspectoratul Școlar al Municipiului București a anunțat că nu s-au înregistrat cazuri noi de gripă în unitățile de învățământ. Iar de mâine, școlile și grădinițele vor avea program normal.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite