Școli redeschise în Austria, Olanda și Danemarca

8 februarie 2021, 20:54

Elevii din Austria s-au reîntors în bănci, cu teste COVID obligatorii. În fiecare zi de luni și miercuri, cei mici își vor face singuri testul rapid antigen la școală, sub supravegherea profesorilor. Doar cei cu rezultat negativ vor putea rămâne în bănci. Copiii ai căror părinți refuză să permită acest lucru vor continuă în sistem de lecții online.

Numai clasele 1-4 s-au reluat la capacitate maximă, restul învață prin rotație și doar jumătate dintre elevi vor fi în clase.

Același model se aplică în Olanda și Danemarca. Grădinițele și școlile primare închise înainte de Crăciun s-au redeschis, cu clase mai mici și lecții mai scurte.

În Slovacia, trebuia ca grădinițele și școlile primare să se redeschidă astăzi, dar foarte multe orașe au amânat, pentru că primăriile nu au primit încă instrucțiunile guvernului cu pașii de urmat.

În Spania, școlile au funcționat fără întrerupere din septembrie și până acum, în ciuda faptului că țara se confruntă cu cele mai multe cazuri de infectare de la începutul pandemiei.

Și în Franța au rămas deschise toate școlile, inclusiv internatele. Dar noutatea este că se pune la punct o strategie de testare săptămânală a 300.000 de elevi și profesori.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite