Școli din Barcelona ocupate de familii cu copii care vor să le menţină deschise până în ziua referendumului ilegal de independență

30 septembrie 2017, 15:57

Scopul nostru este să ţinem şcoala deschisă până duminică. Există drepturi care trebuie respectate şi care sunt internaţionale„. Mulţi părinţi cu copii, vecini şi susţinători ai independenţei încearcă astfel să blocheze acţiunea justiţiei spaniole, care a cerut închiderea secţiilor de votare.

Ca să împiedice evacuarea şcolilor, aceştia au pregătit numeroase activităţi ludice cu propriii copii, iar poliţia catalană se limitează deocamdată doar la a transmite ordinul de evacuare emis de tribunal pentru 1 octombrie, începând de la ora 6 dimineaţa.

„Această petrecere a fost aprobată de Asociaţia Părinţilor şi Elevilor încă de anul trecut, dar de această dată am decis să facem o petrecere pentru începerea şcolii şi coincide cu această problemă”.

Organizatorii acestei mişcări susţin că cel puţin 60 de mii de persoane s-au înscris la activităţile programate în şcolile din Catalonia, iar guvernul catalan îşi menţine planul de a organiza un referendum de independenţă.

Poliţia spaniolă a confiscat deja milioane de buletine de vot şi are ordin din partea Tribunalului Superior din Catalonia să împiedice organizarea referendumului ilegal.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite