Colete "însângerate" au fost trimise ambasadelor ucrainene din 6 state, într-o acțiune coordonată de intimidare. Scrisorile capcană trimise în Spania conțineau același tip de dispozitiv artizanal

Colete "însângerate" la mai multe ambasade şi consulate ale Ucrainei. Nouă misiuni diplomatice ucrainene au primit pachete cu... ochi de animale. Este o continuare a campaniei de intimidare la adresa Ucrainei şi a ţărilor care o susţin în războiul împotriva Rusiei. Joi, mai multe ambasade din Spania, inclusiv cea a Ucrainei la Madrid, au primit scrisori-capcană. Vă avertizăm, sunt informaţii cu puternic impact emoţional.

02 Decembrie 2022, 21:55 Știrile TVR |

Coletele însângerate au fost trimise ambasadelor Ucrainei din Ungaria, Ţările de Jos, Polonia, Spania, Croaţia și Italia.

Pachete similare, cu ochi de animale, au primit consulatele generale ale Ucrainei din Napoli, Cracovia, în Polonia, și Brno, Republica Cehă.

Oleg Nikolenko, purtător de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe al Ucrainei: "Pachetele conțineau ochi de animale. Erau impregnate cu un lichid de culoare caracteristică și aveau un miros specific. Îndemnăm guvernele străine să garanteze protecția maximă a instituțiilor diplomatice ucrainene în conformitate cu Convenția de la Viena."

Consulatul din Brno a fost evacuat de urgență după primirea coletului suspect.

Existau temeri că e vorba tot de explozibil, ca în Spania.

Ca măsură de precauție, a fost evacuată și o grădiniță din vecinătatea reprezentanței diplomatice ucrainene.

David Chaloupka, purtător de cuvânt al Poliției din Brno: "Pericolul nu s-a confirmat. În colet nu era explozibil. În interior am găsit ţesut animal."

A fost o acțiune coordonată de trimitere a sinistrelor colete aproape simultan ambasadelor ucrainene, inclusiv la cea din Madrid.

De altfel, în Spania s-au semnalat cele mai multe incidente.

Șase scrisori-capcană au fost trimise la mai multe ambasade şi sedii oficiale din Spania, inclusiv la biroul prim-ministrului spaniol Pedro Sanchez şi la ambasada SUA de la Madrid.

Oana Dobrescu, corespondent TVR: "Surse judiciare susțin că cel puțin 4 dintre pachete conțineau același tip de dispozitiv artizanal realizat cu materiale de pe teritoriul Spaniei, iar scrisul de pe plicuri era cu aceleași caractere și același pix."

Articole pe aceeaşi temă
 
*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 1°C 1°C
IASI 0°C 1°C
CLUJ 1°C 0°C
CONSTANTA 4°C 1°C
CRAIOVA 1°C 4°C
BRASOV 0°C -1°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI