Colegiul Medicilor Stomatologi a început o anchetă în cazul copilului care a murit după anestezie

Colegiul Medicilor Stomatologi din România a anunţat că s-a autosesizat în cazul copilului care a murit după anestezie la o clinică stomatologică din Piteşti. A fost iniţiată procedura disciplinară împotriva membrilor corpului profesional implicaţi în incident.

13 Februarie 2020, 09:48 (actualizat 13 Februarie 2020, 09:53) |
Cabinet stomatologic / FOTO: ANGELO BREZOIANU / AGERPRES FOTO, foto.agerpres.ro

"Facem precizarea că, potrivit prevederilor legale, în cadrul Colegiului Medicilor Stomatologi din România, poate fi angajată exclusiv răspunderea disciplinară a membrilor săi, medicul stomatolog răspunzând disciplinar pentru nerespectarea legilor şi regulamentelor profesiei de medic stomatolog, a Codului deontologic al medicului stomatolog, a regulilor de bună practică profesională, a Regulamentului de organizare şi funcţionare al Colegiului Medicilor Stomatologi din România, pentru nerespectarea deciziilor obligatorii adoptate de organele de conducere ale CMSR, precum şi pentru orice fapte săvârşite în legătură cu profesia sau în afara acesteia, care sunt de natură să prejudicieze onoarea şi prestigiul profesiei sau ale instituţiei", se arată într-un comunicat de presă citat de Agerpres.

Colegiul Medicilor Stomatologi menţionează că în activitatea comisiilor de disciplină nu intră analiza cazurilor de malpraxis. Pentru acestea, competenţa revine fie Comisiei de specialitate din Direcţia de Sănătate Publică, fie instanţei de judecată.

Reprezentanții Colegiului au transmis condoleanțe familiei "micului pacient" care şi-a pierdut viaţa.

Copilul, în vârstă de 4 ani, a murit miercuri, la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Bucureşti.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 11°C 8°C
IASI 6°C 2°C
CLUJ 4°C 2°C
CONSTANTA 15°C 13°C
CRAIOVA 6°C 6°C
BRASOV 7°C 5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI