Colegiul Medicilor din România: Toți medicii din țară vor fi verificați

14 februarie 2019, 19:58

Ministerul Sănătății și Colegiul Medicilor din România au semnat un protocol prin care se obliga să verifice riguros documentele și statutul medicilor care profesează în spitalele din țară.

Cele două instituții sunt obligate să se informeze reciproc după fiecare sesiune de examen și să actualizeze baza de date cu toți medicii din spitalele românești.

Autoritățile încearcă să afle cum a fost posibil ca un fals medic să lucreze într-un spital de stat. Două paciente au depus plângere împotriva Ralucăi Bârsan.

Doctorul Roxana Dragu care a condus Secţia de Ginecologie de la Spitalul Județean Ilfov și a avut-o mult timp în subordine pe Raluca Bârsan a transmis un punct de vedere scris.

Spune că nu a verificat-o pe femeie pentru că nu intra în atribuţiile ei.

Fosta șefă a Ralucăi Bîârsan  îi contrazice astfel pe reprezentanții spitalului care spun că femeia nu avea voie să facă intervenții chirurgicale.

Cazul femeii de la Spitalul Judențean Ilfov care lucra ca medic deși avea doar 9 clase, arată și o altă problema a sistemului. Pacientul nu are acces la un istoric al activității medicului.

Jurnaliştii TVR au încercat să-i ofere Ralucăi Bârsan șansa de a-și spune punctul de vedere. Nu doar că a refuzat, dar a ameninţat că face plângere penală.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă