Colegiul Comisarilor din cadrul Comisiei Europene a dat astăzi o evaluare pozitivă în privința aderării României la Schengen, a anunțat ministrul Bogdan Aurescu

16 noiembrie 2022, 13:04

Bogdan Aurescu, ministrul Afacerilor Externe: Rezultatul comunicării Colegiului Comisarilor este foarte pozitiv și evaluarea este foarte pozitivă, este o confirmare a faptului că România este pregătită din punct de vedere tehnic să adere la Spațiul Schengen, dar este în același timp și un mesaj foarte puternic din punct de vedere politic. pentru că România îndeplinește condițiile necesare, dar în același timp, aderarea României reprezintă și un plus evident pentru securitatea Spațiului Schengen. Avantajele care decurg aici sunt: Întărirea spațiului de liberă circulație, avantaje evidente pentru companii și transportatori, stimularea investițiilor, creșterea competitivității Uniunii.

Cât privește opoziția Suediei, Bogdan Aurescu a explicat: Este un partid de opoziție din Suedia, Partidul Social Democrat, care a manifestat anumite rezerve. Noi suntem în contact permanent cu guvernul suedez, am discutat duminică și luni, de mai multe ori, în marja Consiliului de Afaceri Externe, cu omologul meu suedez, care m-a asigurat că guvernul suedez susține pe deplin aderarea României la Spațiul Schengen. Se fac demersuri pe canale guvernamentale, la nivelul familiei politice social-democrate și continuăm demersurile în acest sens. Nu există nicio schimbare de poziție din partea guvernului suedez actual, așa cum nici guvernul anterior suedez, care era condus de către Partidul Social Democrat, nu a spus niciodată că are o opoziție față de aderarea României la Spațiul Schengen.

Continuăm demersurile noastre și pe partea olandeză, guvernul nu aluat încă o decizie, a mai spus Aurescu.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite