Colegii și prietenii i-au adus un ultim omagiu actriței Olga Tudorache, la Teatrul Național din București

Actori, regizori, foşti studenţi şi oameni simpli au venit, la Teatrul Naţional din Bucureşti, să-şi ia rămas bun de la actriţa Olga Tudorache. Sicriul cu trupul neînsufleţit al Marii doamne a teatrului românesc a stat în foaierul Sălii Mari câteva ore. Acolo au plâns-o şi au vegheat-o rând pe rând cei care au iubit-o. Alexandru Avram, fiul actriţei, a venit din America, şi a plâns aproape tot timpul.

20 Octombrie 2017, 10:23 (actualizat 20 Octombrie 2017, 19:37) |
Olga Tudorache, ultimele aplauze
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Marea iubire a Olgăi Tudorache, fiul ei, Alexandru Avram, a stat tot timpul la căpătâiul mamei sale şi i-a primit cu demnitate pe actorii, regizorii sau prietenii care au dorit să o mai vadă încă o dată pe Marea doamnă a teatrului românesc.

"Noapte bună, iubita noastră regină!", au scris pe coroana din cale şi crizanteme foştii colegii de la Teatrul Mic. I-au trimis coroane de flori şi şeful statului şi premierul României, ministerul Culturii, dar şi Televiziunea Română.

Lângă sicriu au fost aşezate decoraţiile de suflet ale Olgăi Tudorache, din partea Preşedinţiei şi a Casei Regale a României.

Olga Tudorache a avut şi o impresionantă carieră academică. A fost ca o mamă pentru studenţii ei, deveniţi, la rândul lor, nume mari.

Olga Tudorache a părăsit în aplauze Teatrul Naţional pe scena căruia a jucat de nenumărate ori.

Sicriul a fost dus la Biserica Kreţulescu, unde va avea loc, sâmbătă, de la ora 11.30, ceremonia funerară. Apoi, marea actriţă va fi înmormântată la Cimitirul Bellu.

Doamna teatrului românesc din ultimele decenii s-a stins discret, aşa cum a trăit în ultima perioadă, când a ales să se retragă din viaţa publică şi de pe scenă, acolo unde a încântat generaţii întregi cu talentul şi energia sa.

Olga Tudorache a jucat în numeroase piese de teatru tv difuzate, de-a lungul timpului, de Televiziunea Română: „Regina mamă”, de Manlio Santanelli, „Invitaţie la castel”, de Jean Anouilh, „Nuntă însângerată”, de Federico Garcia Lorca, „Preţul succesului”, de H.H. Kirst, „Unchiul Vania”, de A.P. Cehov, „Zborul”, de Rodica Padina, „Surorile Boga”, de Horia Lovinescu, „Gaiţele”, de Alexandru Chiriţescu, „O întâmplare”, de Horia Lovinescu, „Rosmersholm”, de Henrik Ibsen, „Neisprăvitul”, de Denis Ivanovici Fonvizin, „Micii burghezi”, de Maxim Gorki, „Richard al III-lea”, de William Shakespeare sau „Efectul razelor gamma asupra anemonelor”, de Paul Zindel.

Cunoscută pentru personajele memorabile pe care le-a interpretat pe scena Teatrului Mic, la Teatrul Foarte Mic şi la Teatrul Naţional din Bucureşti, Olga Tudorache a jucat în numeroase filme, dintre care amintim „Haiducii” (1960), „Tudor” (1962), „Răpirea fecioarelor” (1967), „Răzbunarea haiducilor” (1968), „Baltagul” (1969), „Mihai Viteazul” (1970), „Bietul Ioanide” (1979), „Domnişoara Aurica” (1986) sau „Tusea şi Junghiul” (1990).

Doliu în teatrul românesc. Actriţa Olga Tudorache a încetat din viaţă. "Doamna teatrului românesc" avea 88 de ani.

In memoriam Olga Tudorache. TVR a programat ediţii in memoriam dedicate „doamnei teatrului românesc”

Momente inedite cu Olga Tudorache. În 1977, într-un interviu la TVR, actriţa a povestit mai multe momente din viaţa sa

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 10°C 13°C
IASI 8°C 12°C
CLUJ 5°C 9°C
CONSTANTA 10°C 13°C
CRAIOVA 11°C 11°C
BRASOV 5°C 9°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI