Colectiv. Să nu uităm! 64 de tineri au murit în incendiu sau în spitale, iar unul s-a sinucis

Astăzi s-au redeschis rănile din sufletul celor care au pierdut copii și oameni dragi în flăcările din Colectiv. E a patra comemorare cu o singură cunoscută: numărul de victime, nu și vinovați. 64 de tineri au murit pe loc sau în spitale, iar un tânăr s-a sinucis. S-au făcut multe greşeli cu prețul unor vieţi, strigă părinţii loviți de tragedie. În acele zile s-au făcut multe promisiuni. Puţine s-au respectat. Vă avertizăm, urmează informaţii și imagini cu puternic impact emoţional!

30 Octombrie 2019, 19:35 (actualizat 30 Octombrie 2019, 20:04) |
#Colectiv. Să nu uităm
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Acum patru ani, într-o zi de vineri, sute de tineri ascultau muzică rock la lansarea albumului trupei Goodbye to Gravity.

In clubul Colectiv, oamenii zâmbeau și se bucurau de câteva ore împreună cu prietenii. Intr-o fracțiune de secundă însă, viața lor și destinul unei țări aveau să se schimbe.

La ora 22:32, o scânteie de la artificiile de pe scenă a aprins buretele folosit pentru antifonarea clubului Colectiv.

În primele 2 minute şi 33 de secunde au ars zeci de oameni. Colectiv devenise un loc în care durerea era strigată pe sute de voci.

Elsa împlinea 37 de ani. Venise în club să sărbătorească împreună cu fratele şi verişoara ei. Toţi trei au rămas blocaţi în container.

26 de oameni au murit în incendiu. În spitale au ajuns 184.

Ieşiseră dintr-un iad şi ajunseseră în altul. Unul în care autoritățile care trebuiau să îi ajute dădeau asigurări că România are de toate.

In saloanele spitalelor se striga însă durerea, iar bacteriile distrugeau orice speranță de viață.

La cinci zile de la tragedie, după o incredibilă presiune publică și la cererea familiei, primul pacient e dus în afara țării... ca să poată trăi.  A fost însă prea târziu. Laurenţiu Istrate şi-a pierdut băiatul de 22 de ani.

Străzile din România s-au umplut în zilele acelea de oameni care cereau schimbarea.

Prea puţine s-au schimbat. La patru ani de la tragedie, au rămas doar amintirile celor care au murit în incediu şi în spitale.

Supravieţuitorii au învăţat să trăiască cu durerea şi să meargă mai departe.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN TRAGEDIA DE LA CLUBUL COLECTIV
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 16°C 16°C
IASI 15°C 17°C
CLUJ 12°C 12°C
CONSTANTA 13°C 14°C
CRAIOVA 14°C 14°C
BRASOV 12°C 13°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI