Colectiv, o tragedie din care nu am învățat nimic: România are doar 13 paturi pentru mari arși. 30 octombrie va deveni “Ziua pacientului cu arsuri”

12 septembrie 2019, 20:00

Din seara de 30 octombrie 2015, nimic nu a mai fost la fel. În 153 de secunde totul s-a schimbat. 27 de tineri au murit pe loc. Apoi, în zilele, săptămânile şi lunile care au urmat  numărul morţilor a ajuns la 65. Pentru ei s-a vrut ca ziua de 30 octombrie, o zi a morţii şi a tragediei, să devină o zi a conştientizării şi a speranţei.

Propunerea ca ziua de 30 octombrie să fie declarată „Ziua pacientului cu arsuri” a venit din partea părinţilor şi a unor deputaţi şi senatori. Vor putea fi organizate diverse evenimente, iar Ministerul Sănătăţii va coordona activităţile. Şi totuşi, cei care şi-au pierdut copiii în incendiul din clubul Colectiv aşteptau mai mult în toţi aceşti ani.

Nimic din tot ce au promis autorităţile nu s-a concretizat în timpul care s-a scurs de la incendiul din Colectiv încoace. România are astăzi doar 13 paturi pentru pacienţii cu arsuri grave, 11 în Capitală şI alte două la Braşov.  În rest, promisiuni.

Legea prin care ziua de 30 octombrie va fi „Ziua pacientului cu arsuri” va fi trimisă preşedintelui Klaus Iohannis pentru promulgare.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite