Colecţii de modă inspirate de Brâncuși şi Picasso, prima bicicletă de bambus laminat din lume, expuse la Romanian Design Week

17 mai 2019, 08:39

Festivalul devenit din ce în ce mai complex de la o ediție la alta este portavocea care susține industriile creative locale. Alese după o amplă selecție, cele peste 200 de proiecte de design și arhitectură vor fi la dispoziția publicului iubitor de artă până la sfârșitul săptămânii viitoare.

Proiectele pentru expozitția centrală au fost alese de un juriu format din arhitecți, designeri consacrași și jurnaliști. Secțiunea destinată designului vestimentar are ca teme centrale reciclarea, schimbările climatice, consumerismul și respectarea egalității drepturilor tuturor oamenilor.

În locul special amenajat pentru designul de produs sunt expuse proiecte al caror design se adaptează nevoilor actuale. De la un semn de carte care adaptează lumina din locul în care se află cititorul la piese de mobilier sustenabile și refolosibile, la prima bicicletă din bambus laminat din lume.

Echipa oanApp show, a colegilor de la TVR 2, susține tinerii designeri români și a făcut parte dintre invitații prezenți în seara deschiderii.

Anul acesta, Romanian Design Week va fi deschis de astăzi până pe 26 mai, în clădirea monument istoric din Piața Universității. Prețul unui bilet este de 20 de lei.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite