Colectarea selectivă a deșeurilor, doar pe hârtie. Potrivit Ministerului Mediului, 700 de primării din țară nu colectează deșeurile corect

Capitala stă încă prost la capitolul colectare selectivă a deșeurilor menajere. Teoretic, operatorii de salubritate ar trebui să adune ambalajele reciclabile separat de alte resturi, dar în realitate toate ajung la grămadă. Primul pas este ca sortarea deșeurilor să fie făcută de cetățeni. Primăriile caută soluții pentru a-i încuraja.

25 Noiembrie 2021, 19:06 (actualizat 25 Noiembrie 2021, 19:09) Știrile TVR |

În sectorul 1 din București sunt două tipuri de pubele - pentru ambalaje uscate și gunoiul menajer, umed. În realitate, deșeurile sunt ridicate la grămadă.

Primăria sectorului 1 vrea să convingă cetățenii să sorteze ei gunoiul în 4 categorii și vrea chiar să construiască 2.000 de platforme de colectare selectivă a deșeurilor printre blocurile din sector. Proiectul pilot va fi în cartierele Pajura și Aviației. Fiecare cetățean va avea un card cu care să deschidă fiecare pubelă.

Oamenii sunt dispuși să selecteze deșeurile, însă așteaptă să aibă condiții.

Și în sectorul 2, primăria vrea colectarea selectivă a deșeurilor, dar în două categorii: umed și uscat.

Potrivit Ministerului Mediului, 700 de primării din țară nu colectează deșeurile corect sau susțin că sortează gunoiul, dar realitatea îi contrazice.

Oradea și Mizil sunt orașe model pentru colectarea și prelucrarea separată a deșeurilor.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 1°C 1°C
IASI 0°C 1°C
CLUJ 1°C 0°C
CONSTANTA 4°C 1°C
CRAIOVA 1°C 4°C
BRASOV 0°C -1°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI