Colaborare Universitatea Politehnică din Bucureşti și Agenţia Spaţială Europeană în cadrul ESA Lab@UPB, unul dintre cele mai ample concepte de pe continent

Studenţi şi cadre didactice din cadrul Universităţii Politehnica din Bucureşti vor colabora cu experţii Agenţiei Spaţiale Europene (ESA) pe diverse teme de cercetare de interes comun, se arată într-un comunicat de presă al Universității.

10 Noiembrie 2020, 16:22 (actualizat 10 Noiembrie 2020, 16:44) Știrile TVR |
Colaborare UPB-ESA / FOTO: esa.int

Universitatea Politehnica din Bucureşti dezvoltă noi proiecte inovative în domeniul ingineriei aerospaţiale.

În cadrul ESA Lab@UPB se vor desfăşura conferinţe, vizite, sesiuni de instruire şi formare în tematici inovatoare, conduse de către cadre didactice din UPB şi experţi ESA.

Viitori ingineri vor fi astfel încurajați să se implice în acest nou hub economic, dar şi să contribuie la formarea de noi competenţe, prin transferul de cunoştinţe acumulate prin studierea disciplinelor de bază.

"Pe lângă beneficiile unei colaborări directe cu ESA, structura îşi propune creşterea numărului de tineri implicaţi în cercetare, dezvoltarea de echipe, creşterea cercetării interdisciplinare prin alăturarea studenţilor şi profesorilor mai multor facultăţi, atragerea de fonduri nerambursabile prin proiecte de cercetare, dar şi implicarea industriei naţionale de resort în activităţile de cercetare/didactice", menționează Universitatea Politehnica din Bucureşti.

Conceptul ESA Lab@ a fost lansat de Agenţia Spaţială Europeană pentru a inspira viitorii ingineri să participe la activităţile paşnice de explorare a spaţiului şi a aplicaţiilor transversale rezultate din acestea, cum ar fi: telecomunicaţii, 5G, monitorizarea schimbărilor climatice, observarea Pământului, navigaţie prin sateliţi, securitate (cibernetică), inteligenţă artificială, dezvoltare sustenabilă, eHealth, Internet of Things, economie spaţială şi multe altele, în beneficiul ambelor organizaţii şi al societăţii civile.

De asemenea, vor fi adresate tematici precum aplicaţii spaţiale pentru a atinge obiectivele Dezvoltării Sustenabile ale Organizaţiei Naţiunilor Unite.

(sursa: Agerpres)

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 2°C 2°C
IASI 0°C 0°C
CLUJ -2°C -2°C
CONSTANTA 1°C 0°C
CRAIOVA 1°C 0°C
BRASOV -5°C -5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI