Col. dr. Valeriu Gheorghiță: În etapa a doua vor fi vaccinate circa patru milioane de persoane cu vârste de peste 60 de ani

A doua etapă a campaniei de vaccinare ar urma să înceapă după data de 15 ianuarie, a anunțat marți medicul militar Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare.

05 Ianuarie 2021, 15:59 (actualizat 05 Ianuarie 2021, 16:47) Știrile TVR |
Col. dr. Valeriu Gheorghiță

„Estimăm că a doua etapă a vaccinării poate să înceapă după data de 15 ianuarie. A doua etapă va începe cu persoanele care sunt internate în centrele medico-sociale - aproximativ 40.000 de persoane internate. Vaccinarea personalului se va face prin echipe mobileÎn etapa a doua vor fi vaccinate circa 4 milioane de persoane cu vârste de peste 60 de ani și cei cu boli cronice. Se mai adaugă un număr de 1,5 de persoane care deservesc activități esențiale. Etapa a treia va debuta la începutul lunii aprilie - este un termen realist. Momentul este influențat de ritmul de livrare a dozelor de vaccin, nu de capacitatea de vaccinare”, a precizat Valeriu Gheorghiță.

„Capacitatea de vaccinare va fi de circa 150 de mii de persoane, dar practic este imposibil să vaccinăm acele persoane din cauza faptului că nu vom avea vaccinurile disponibile la acel timp. Ritmul de vaccinare pentru etapa I este în creștere”, a mai spus col. dr. Valeriu Gheorghiță.

Referitor la modalitatea de programare, Valeriu Gheorghiţă a precizat că platforma naţională este în acest moment disponibilă pentru lucrătorii din sistemul medical şi social prin intermediul angajatorului, persoană juridică.

De asemenea, a adăugat el, pentru persoanele sau unităţile medicale, cabinetele medicale individuale care nu au semnătură electronică, programarea se poate face prin intermediul serviciului de call center, care este disponibil şi funcţional în toate judeţele şi este asigurat cu personal din reţeaua MApN şi, respectiv, din STS cel puţin pentru prima etapă.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 6°C 7°C
IASI 4°C 5°C
CLUJ 4°C 5°C
CONSTANTA 7°C 10°C
CRAIOVA 6°C 5°C
BRASOV 5°C 7°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI