Col. dr. Valeriu Gheorghiță: Pe 20 aprilie ne dorim demararea vaccinărilor în centrele mobile. În prima etapă vom operaționaliza 20, cu resursă umană de la Ministerul Apărării Naționale

Vaccinare împotriva coronavirusului
Vaccinare împotriva coronavirusului
6 aprilie 2021, 15:19

„Pe 20 de aprilie ne dorim demararea vaccinărilor cu centrele mobile de vaccinare. În prima etapă vor fi pregătite circa 20 de centre mobile de vaccinare. Ele sunt distribuite la nivel naţional, vor fi coordonate de către Comitetul judeţean pentru coordonarea intervenţiei în legătură cu spitale militare, pentru că toate aceste 20 de centre mobile sunt operaţionalizate cu resursă umană de la Ministerul Apărării Naţionale”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, în conferința de presă săptămânală.

„Aceste centre vor deservi populaţia din localităţi rurale care nu are acces în momentul de faţă la centre de vaccinare şi care nu au medici de familie”, a precizat coordonatorul campaniei de vaccinare.

El a adăugat că pentru aceste centre de vaccinare se va aloca cu prioritate vaccin de Johnson&Johnson pentru a facilita procesul de imunizare, având în vedere că acest tip de vaccin se face într-o singură doză.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite