Codul galben de ploi și vijelii a fost restrâns la 28 de județe. Hidrologii avertizează cu privire la posibile inundații

8 iunie 2017, 11:13

Capitala este în continuare sub Cod galben de vijelii. Potrivit meteorologilor, în intervalul orar 10:00 — 23:00, instabilitatea atmosferică se va menține accentuată în zonele montane, în Transilvania, Maramureș, cea mai mare parte a Munteniei, nordul Olteniei, sudul Moldovei și în Dobrogea.

În aceste zone vor fi averse torențiale, iar în intervale scurte de timp sau prin cumulare se vor înregistra cantități de apă care vor depăși local 20…30 l/mp și pe spații restrânse 50…60 l/mp. Mai ales în sud-estul teritoriului se vor semnala descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și pe arii restrânse căderi de grindină.

Manifestări specifice instabilității atmosferice vor fi și în celelalte regiuni, dar pe arii restrânse.

(w500) inundatii

Și hidrologii avertizează că în urma precipitațiilor prognozate se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale, creșteri de debite și niveluri cu posibile depășiri ale cotelor de atenție.

Harta județelor afectate de inundații

(w500) Inundații

 

Peste 100 de pompieri cu 60 de mijloace tehnice au intervenit, în ultimele 24 de ore, pentru limitarea și înlăturarea efectelor generate de fenomenele meteorologice periculoase.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă