Cod roşu în Spania din cauza fenomenului DANA. MAE a emis avertizare de călătorie

12 septembrie 2019, 21:05

Provinciile Alicante, Valencia, Murcia și Insulele Baleare sunt în alertă cu risc major pentru populație din cauza fenomenului DANA, care a provocat inundații în zona localității Ontynient, unde au căzut aproape 300 de litri de apă pe metru pătrat.

Două persoane în vârstă de 70 de ani au decedat după ce mașina în care se aflau a fost surprinsă de o viitură puternică, iar o sală de sport din orașul Denia a fost distrusă de o tornadă.

Este posibil ca zborurile operate pe aeroporturile de la Castellón, Valencia şi Alicante să aibă întârzieri sau chiar să fie anulate, iar circulația rutieră de pe autostrăzile din regiune să fie afectată de precipitații și de rafale violente de vânt.

Condițiile meteorologice au provocat până acum întreruperi ale serviciului de transport feroviar, închiderea școlilor în 80 de localități și suspendarea activității unui campus universitar.

Fenomenul DANA – depresiune atmosferică izolată la niveluri înalte – se va deplasa spre sud, unde va continua să fie activ cel puțin două zile.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Valencia Fallas: Printre cele mai frumoase opere efemere din Europa