Cod roşu de inundaţii pe cursul superior al râului Dipşa, judeţul Bistriţa-Năsăud. 22 de localități au fost afectate de inundațiile din ultimele 24 de ore

Inundaţii
Inundaţii
17 mai 2019, 09:33

Conform Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), până la ora 15:00, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore şi propagării, se vor produce în continuare creşteri importante de debite şi niveluri pe cursul superior al râului Dipşa (afluent al râului Şieu), judeţul Bistriţa-Năsăud.

Totodată, până la ora 12.00 râurile din bazinul hidrografic Şieu-bazin superior, judeţul Bistriţa-Năsăud, sunt sub cod portocaliu de inundaţii.

22 de localități din șase județe ale țării, respectiv Bistriţa-Năsăud, Gorj, Hunedoara, Maramureş, Mureş şi Teleorman, au fost afectate de inundațiile din ultimele 24 de ore, informează Mediafax.

Misiunile derulate de ISU au vizat evacuarea apei din 73 de subsoluri şi beciuri, 30 de gospodării, 17 case şi 4 obiective sociale. Nu au fost înregistrate victime în rândul cetăţenilor.

De asemenea, din cauza existenţei riscului de revărsare a râului Luţ, pentru protecţia populaţiei şi a locuinţelor din localitatea Voivodeni (MS), salvatorii şi autorităţile locale au acţionat pentru ridicarea unui dig de protecţie din saci de nisip.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă