Cod roşu de instabilitate atmosferică accentuată şi vânt puternic, sâmbătă, în judeţele Caraş-Severin, Timiş, Arad şi Bihor

30 iulie 2022, 10:53

Potrivit meteorologilor, în cele patru judeţe vor fi intervale scurte de timp în care local se vor semnala intensificări puternice ale vântului, cu viteze de peste 90-100 km/h.

Pe alocuri vor fi căderi de grindină de medii şi mari dimensiuni şi averse torenţiale (cantităţi de apă de peste 50 l/mp în perioade foarte scurte).

Cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată, de sâmbătă, ora 12.00 până duminică ora 10.00, în 17 judeţe din ţară.

În intervalul menționat în vestul, nord-vestul, centrul și sud-vestul țării, precum și la munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Vor fi intensificări ale vântului, cu rafale de peste 70…90 km/h, vijelii puternice, ploi abundente, frecvente descărcări electrice și pe alocuri căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 40…60 l/mp.

Cod galben instabilitate atmosferică temporar accentuată, de sâmbătă de la ora 12.00 până duminică, ora 22.00, în judeţe din sudul şi estul ţării.

În intervalul menționat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată în cea mai mare parte a teritoriului. Vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, local, cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40 l/mp.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă