Cod roşu de caniculă în mai multe ţări din Europa. Temperaturile au atins 40 de grade Celsius

24 iulie 2019, 20:36

ACTUALIZARE  MAE – Atenţionare de călătorie în Germania.

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în R. F. Germania că, în conformitate cu datele transmise de autorităţile locale, în perioada 24 – 28 iulie, este prognozat un val de căldură, cu temperaturi extreme, pe întreg teritoriul german şi care vor depăşi nivelul 3 (peste 32 grade Celsius), iar în zonele de vest şi sud vor depăşi nivelul 4 (peste 38 grade Celsius).

În Belgia, recordul de temperatură ridicată a fost depășit: în provincia Limburg s-au înregistrat 39 de grade Celsius. Autoritățile au emis cod roșu de caniculă.

La Paris, temperatura a ajuns la 40 de grade, iar mâine va fi și mai mare. În Franța și-au pierdut viața din cauza caniculei cinci persoane. Un tren de mare viteză Eurostar s-a defectat, iar pasagerii au rămas sub soarele dogoritor.

Portugalia și Spania raportează temperaturi de 40 de grade Celsius, iar oamenii încearcă să răcorească la malul mării, sau al oceanului.

Animalele de la parcurile zoo din Marea Britanie au primit blocuri de gheață pentru a se răcori.

Și în Italia este cod roșu de caniculă. Un val de căldură africană sufocă peninsula, iar temperaturi de 40 de grade, cu zece grade mai mari decât media, se înregistrează în valea Po, la Florența și la Roma.

În fine, temperaturi ridicate au lovit Luxemburg, Olanda și Danemarca.

 

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite