Cod roșu de inundații pe râuri din județul Bistriţa-Năsăud

21 mai 2019, 15:01

Codul roșu de inundații vizează râurile din bazinul hidrografic Şieu, afluent al râului Someşul Mare, în județul Bistriţa-Năsăud.

Sub cod portocaliu de inundații sunt, începând de marți, ora 15.00, până miercuri la ora 14.00, râuri din judeţele Maramureş, Satu Mare și Bistriţa Năsăud, iar sub avertizare cod galben, în vigoare de marți, ora 15.00 până miercuri ora 24.00 râuri din Maramureş, Satu Mare, Bistriţa Năsăud, Cluj, Sălaj, Harghita, Mureş, Covasna, Braşov, Suceava și Neamţ.

Sunt anunțate scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menționate, cu posibile depășiri ale cotelor de apărare.

În județul Bistrița-Năsăud, 80 de persoane – 40 din cartierul Viișoara, orașul Bistrița, și alte 40 din comuna Budacu de Jos – au fost deja evacuate preventiv în urma inundațiilor provocate de ploile torențiale. Persoanele evacuate sunt adăpostite temporar la rude sau vecini ale căror locuințe nu sunt expuse riscului de a fi inundate.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă