Cod roșu de caniculă, în cinci județe din vestul țării. Temperaturile au ajuns și la 43 de grade Celsius. Numărul apelurilor la 112 a crescut semnificativ

Cod roșu de caniculă în 5 județe din vestul țării
Cod roșu de caniculă în 5 județe din vestul țării
23 iulie 2022, 10:12

În județele din vestul țării, temperatura resimțită la soare va ajunge la 50 de grade.

42 de grade la umbră s-au înregistrat la Timișoara, unde este încă în vigoare Codul roșu de caniculă. Mai multe persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce au leșinat pe stradă, informează corespondentul TVR.

Numărul de apeluri la 112 a crescut semnificativ.

Punctele de prim ajutor deschise de autorități s-au dovedit inutile la final de săptămână. Au program doar în zilele lucrătoare.

De asemenea, s-au înregistrat 42 de grade și la Oradea, dar temperatura resimțită a fost mult mai mare. După prânz, în Oradea, ultimii trecători se grăbeau spre locuri cu aer mai respirabil. Centrul oraşului, altădată plin de viaţă, a devenit aproape pustiu.

43 de grade au fost la Craiova, recordul acestei veri. Temperaturi greu de îndurat chiar şi pentru cei cărora le place căldura în exces. Orașul era pustiu la orele amiezii.

40 de grade au aratat termometrele în București, la prânz. Sub arșița sufocantă, străzile au fost mai degrabă pustii. Bucureștenii au fugit la munte și la mare sau au căutat aproape de casă locuri unde să se răcorească.

Tot astăzi mai este valabil un cod portocaliu de caniculă. Acesta vizează sudul Olteniei și al Banatului, precum și sud-vestul Munteniei. Valul de căldură va persista, iar local în Transilvania și în zona joasă din Maramureș acesta se va intensifica.

Se vor înregistra valori termice diurne de 37…40 de grade, mai ridicate în Oltenia, iar minimele nu vor coborî sub 18…22 de grade și prin urmare disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Pentru centrul și sud-estul țării a fost emis un cod galben de caniculă valabil astăzi.

Valul de căldură se va menține în cea mai mare parte a țării, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În general temperaturile maxime se vor situa între 35 și 37 de grade, iar cele minime vor fi de 18…20 de grade.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite