COD ROȘU de vânt în cinci județe. Cetățenii sunt sfătuiți să evite deplasările pe traseele montane și să se adăpostească

13 noiembrie 2019, 16:17

ACTUALIZARE Avertizarea COD ROȘU de fenomene meteorologice imediate a fost prelungită până la ora 00:00. Fenomene vizate: intensificări ale vântului cu rafale de peste 140-150 km/h, pentru zona montană, la peste 1800 de metri, județelor Dâmbovița și Prahova. Evitați deplasările pe traseele montane și luați măsuri de autoprotecție!

ACTUALIZARE Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri seara, noi avertizări Cod roşu de vânt puternic cu viteze de rafală de peste 150 de km/oră în zona montană din cinci judeţe din zona Transilvaniei şi a Munteniei, valabile pe durata următoarelor ore.

ACTUALIZARE Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri, o avertizare nowcasting Cod roşu de vijelii, valabile în zona montană din trei judeţe din Muntenia, pe durata următoarelor ore.

Autorităţile au emis, miercuri, un mesaj RO-ALERT de Cod Roşu de vânt pentru localităţile prahovene Azuga, Buşteni, Măneciu, Sinaia şi Valea Doftanei, iar cetăţenii sunt sfătuiţi să se adăpostească, informează ISU Prahova.

Codul Roşu vizează vânt puternic cu viteză la rafală de 140-150 km/h în zona de munte.

„La nivelul judeţului Prahova a fost emis mesaj RO-ALERT. Mesajul a fost iniţiat pentru localităţile Azuga, Buşteni, Măneciu, Sinaia şi Valea Doftanei. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Prahova recomandă cetăţenilor, ca pe timpul manifestării acestor fenomene meteorologice, să nu se deplaseze în apropierea copacilor, a panourilor publicitare sau a clădirilor aflate în construcţie sau care prezintă elemente arhitectonice ce pot fi smulse de vânt”, precizează ISU Prahova.

De asemenea, se recomandă celor care se află în zonele vizate de Codul Roşu să se adăpostească în case.

„Cetăţenii trebuie să întrerupă orice activitate în aer liber, să se adăpostească în locuinţe sau în alte spaţii care le asigură protecţia, să închidă uşile şi ferestrele şi să deconecteze aparatele şi echipamentele electrice. Pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autovehiculelor se va realiza în zone ferite, la distanţă sigură faţă de copaci sau stâlpi de electricitate”, transmite ISU Prahova.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite