Cod roșu de secetă în agricultură. Vrancea este județul cel mai afectat. Val sufocant de căldură de la mijlocul săptămânii viitoare

Pământul e uscat pe câmp! Este cod roșu de secetă în agricultură, însă ministrul de resort susține că România nu va avea probleme de aprovizionare. Fermierii cer despăgubiri, în timp ce specialiștii avertizează că seceta din această vară era previzibilă și că trebuie să luăm măsuri pentru a ne adapta la noile condiții climatice.

17 Iulie 2022, 18:46 Știrile TVR |

Vrancea este județul cel mai afectat de secetă, dar nici în județul vecin, la Galați, situația nu este mult diferită.

Ministrul Agriculturii constată la fața locului ceea ce, spun specialiștii, nu e nicio surpriză în lipsa irigațiilor și a măsurilor de îmbunatățire a reținerii apei în sol.

Petre Daea, ministrul Agriculturii: "Eu spun să fim liniştiţi din punct de vedere al aprovizionării populaţiei, sigur că situaţia fermierilor nu este confortabilă, motiv pentru care pentru zonele acestea afectate am stabilit un calup de patru măsuri. (...) Se stabileşte libertatea de a decide, în așa fel încât să schimbe destinaţia culturilor, să treacă de la porumb de destinaţie boabe la porumb de furaje".

Problema e că nici măcar ploile sporadice din ultima vreme nu ajută.

În plus, de la mijlocul săptămânii, vine un val sufocant de căldură.

Nu doar agricultura are de suferit. La intrarea în țară, debitul Dunării este de două ori și jumătate mai mic decât media obișnuită a lunii.

Şi navigatorii au probleme: pentru că nivelul apei a scăzut, ei încarcă navele doar pe jumătate, pentru a nu se împotmoli în nisip.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 6°C 6°C
IASI 3°C 4°C
CLUJ 4°C 4°C
CONSTANTA 10°C 7°C
CRAIOVA 5°C 5°C
BRASOV 6°C 4°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI