Cod roșu de inundații pe râuri din județul Maramureș. A plouat torențial la Sighetu Marmaţiei

Inundații
Inundații
12 iunie 2020, 21:42

Potrivit hidrologilor, ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri.

Este posibilă depășirea cotelor de pericol pe râurile din bazinele hidrografice Iza – bazin superior amonte S. H. Strâmtura, din județul Maramureș.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri din bazinele hidrografice Iza – bazin superior amonte confluență cu râul Boicu.

Ploile torenţiale au inundat vineri seara mai mult străzi şi curţi situate în municipiul Sighetu Marmaţiei, în zona Câmpu Negru, strada Dealul Cetăţii.

„Aici, aproximativ 20 gospodării au fost afectate. Situaţii similare s-au înregistrat în zonele Iapa şi Valea Hotarului. La faţa locului se acţionează cu două motopompe pentru a scoate apa din gospodării (…) Scurgerile şi torenţii de pe versanţii muntoşi din apropierea municipiului Sighetu Marmaţiei au transportat aluviuni şi material vegetal, colmatând parţial sistemul de canalizare”, a declarat pentru Agerpres purtătorul de cuvânt al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş, Dan Bucă.

Scurgerile de apă din zona montană au afectat peste 10 km de drum urban din municipiul Sighetu Marmaţiei.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite